Kan vi hjelpe deg med noe?
Øko AS Logo
Øko AS Logo
snøsmelteanlegg med moderne hus

Snøsmelt

Når man installerer vannbåren varme kan det være interessant å vurdere muligheten for snøsmelting av innkjørsel, gangvei inn til boligen, trapper og lignende. Dette gjøres ved at man legger gulvvarmerør fylt med frostsikker væske under bakken der det trengs varme.

Øko AS kan også tilby forskjellige typer styring av anlegget som timerstyring eller app-styring for mobiltelefoner. Ved sistnevnte kan man for eksempel sørge for å starte opp snøsmeltingen av oppkjørselen før man kommer hjem fra jobb eller reise. Man kan også installere en kombinasjon av regn-/snøsensor og temperatursensor som «vet» når den skal aktivere snøsmeltanlegget, slik at snøsmeltingen kan starte mens man sover om det skulle ha snødd i løpet av natten.

Det er ikke til å stikke under en stol at det å smelte snø og is er energikrevende. Typisk effektbruk er 250 watt per m2. Til gjengjeld er det vanligvis ikke veldig mange dager i året det snør på Sørlandet. Totalt sett vil energiforbruket normalt ikke være avskrekkende, alt avhengig av størrelsen på arealet som skal smeltes og hvor «normalt» vinterhalvåret blir.

Kontakt oss