Ring oss på:
913 87 590

Ring oss på:
913 87 590

Vedovn med vannkappe

Øko AS leverer og installerer vedovner med vannkappe, og da som oftest der hvor folk har lett tilgang på ved og ser på dette som en kostnadsbesparende energikilde. En vedovn med vannkappe ser i dag ut som en standard vedovn med pent design, og som monteres i stuen. Typisk fordeling av varmen er 20% til rom og 80% til vann. Det vil da si at når du fyrer i denne, vil avgitt varme til rommet der ovnen er plassert være ca. 20%, mens det som går til det vannbårne annlegget vil være ca. 80%.

Vedovnen avgir varme til en akkumulator tank som igjen enten har et eletrisk element eller en  luft-vann varmepumpe som backup. Akkumulatiortanken kan også tilknyttes et solfanger anlegg med varmespiral i bunnen av tanken.
Med et slikt anlegg kan du følgelig utnytte vedfyringen maksimalt ved at du kjører varmen inn i et gulvvarmesystem ut i alle rom som har behov for oppvarming, så som stue, kjøkken, gang og lignende. I tillegg varmer du opp varmt forbruksvann. Det vil igjen si at om du kosefyrer litt i ovenen, så vet du at også bidrar til oppvarming av hele eneboligen og varmt tappevann.

Få tilbud
Copyright 2017 Øko AS | All rettigheter reservert | Personvernerklæring
varmepumpeportalen.no-logo
Øko AS anbefales av varmepumpeportalen.no!
Kontaktskjema
Telefon
Åpningstider
Mandag til fredag kl. 0730-1530
chevron-down