Kan vi hjelpe deg med noe?

Vannbåren gulvvarme

Hvorfor velge vannbåren gulvvarme?

Vannbåren gulvvarme gir en lun, jevn og behagelig varme. Det blir mindre støv og du har mulighet for å redusere fyringsutgiftene betraktelig sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingsmetoder på minst to måter:

  1. Du kan benytte deg av mer energieffektive og miljøvennlige varmekilder som luft-vann eller væske-vann varmepumpe

  2. Kroppens termometer sitter i føttene dine. Når du er varm på føttene "blir du varm i kroppen" også.

Varmen kommer fra gulvet og avtar etter hvert som den stiger opp i rommet. Det vil derfor alltid være kaldest oppunder taket i et rom med vannbåren gulvvarme, og du vil få varmen der du oppholder deg i rommet. Dette er den ideelle formen for oppvarming av rom! I et rom med elektriske panelovner eller en vedovn vil det alltid være varmest oppunder taket og kaldest nede ved gulvet, og du blir varm i hodet og kald på føttene. Altså det stikk motsatte av om du hadde hatt vannbåren gulvvarme.

Investerer du i vannbåren gulvvarme øker du boligens verdi.

Ved installasjon av vannbåren gulvvarme i eksisterende bolig, eller ved kombinasjon med energieffektive varmekilder, får du også muligheten til å søke tilskudd fra staten via ENOVA.

Gulvvarmerørene kan enten støpes ned i betong, legges i trebjelkelag, festes direkte på tregulv med flytsparkel over eller legges i spesielle plater som vi bruker i eldre boliger og renoveringsprosjekter.

Ved installasjon i nye boliger faller kravet om pipe og vedovn bort. Går du derimot for elektriske varmekabler eller liknende, må du også montere pipe.

Ved installasjon i eksisterende boliger gis det i skrivende stund tilskudd fra ENOVA. Monterer du varmepumpe, vedovn med vannkappe eller solfangere tilknyttet det vannbårne systemet får du ytterligere støtte fra ENOVA. Alle disse støtteordningene er ment for å spare energi og miljø i Norge samtidig som du får et behagelig inneklima med mindre støv. Vannbåren gulvvarme anbefales av Norges Astma og Allergiforbund på grunn av mindre støv og støvforbrenning i boligen.

Du kan redusere fyringsutgiftene dine med opptil 75%, avhengig av energikilde. Det er også mulig å spare penger på oppvarming av varmt forbruksvann ved forvarming eller direkte oppvarming av beredervannet.

Vi er leverandør av de fremste europeiske produsentene av vannbårne varme-systemer, som igjen gir trygge og gode investeringer for våre kunder.

Vannbåren varme vs. vannbåren gulvvarme

Det kan kanskje være litt forvirrende med begrepene "vannbåren varme" og "vannbåren gulvvarme" - hva er forskjellen?

Kort fortalt så er "vannbåren gulvvarme" "vannbåren varme", mens "vannbåren varme" ikke nødvendigvis er "vannbåren gulvvarme". Mindre forvirret nå?
Les mer

Kontakt oss