Kan vi hjelpe deg med noe?
Øko AS Logo
Øko AS Logo

Luft-vann varmepumpe

En luft-vann varmepumpe er en forholdsvis enkel montasje i nye eller eksisterende boliger med vannbåren varme. Dette gjenspeiler seg i totalprisen på det leverte systemet. En luft-vann varmepumpe kan på samme måte som en væske-vann varmepumpe varme opp vannbåren gulvvarme, radiator, forbruksvann, basseng og varmebatteri i et ventilasjonsanlegg.

14+ år

Lang forventet levetid

(S)COP

Høy energibesparelse

dB

Lite støy

Rask inntjening

Hvorfor velge Luft-Vann Varmepumpe?

En luft-vann varmepumpe som plasseres utendørs, jobber over fyringssesongen typisk i temperaturområdet +20 °C til -20 °C. Her i Sør-Norge er det sjeldent vi kommer ned til -20 °C da en «veldig kald» vinterdag normalt ikke vil overskride -10 °C.

Hvis man ser over fyringssesongen, som vi regner for om lag 5 400 fyringstimer, er det ikke mange dagene hvor det er under -5 °C. Det vil si at i eneboliger ved kystnære områder hvor gjennomsnittstemperaturen over fyringssesongen er relativt høy, ca  +7°C grader i vårt område, er det stor sparepotensiale med denne type varmepumpe. Samtidig er installasjonskostnaden relativt lav.

I dag er varmepumpene som blir produsert meget stillegående og av god kvalitet, og kostnader til vedlikehold er minimale.

Da denne typen varmepumpe jobber avhengig av utetemperaturen og luftfuktighet, vil besparelse for denne type varmepumpe ligge mellom 50-60%. Typisk levetid for denne installsjon er mellom 13-15 år.

Her kan du lese en grundig artikkel om luft-vann varmepumper hos varmepumpeinfo.no!

Kvalitetsmerker fra Øko AS

Nibe

NIBE er Nordens største fabrikant av varmeløsninger for bolig, og er blant Europas ledende produsenter av varmepumper.

Bosch

Med sine ca. 360 000 ansatte er tyske Bosh et firma som er velkjent for mange. Et velrenommert firma som lager varmepumper av ypperste kvalitet.

Dakin

Japansk varmepumpe. Daikin har over 84 000 ansatte og omsatte for over 235 mrd kroner i 2021.

Mitsubishi

Mitsubishi Heavy Industries er også et Japansk merke med milliardomsetning titusener av ansatte.

Vaillant

Vaillant er en anerkjent tysk varmepumpeprodusent med fartstid fra 1874.

Panasonic

Japansk varmepumpeprodusent etablert i 1918. Ett av verdens største firma og vekjent for de fleste.

Thermia

Thermia er et svensk firma som produserer varmepumper for oppvarming, varmtvann og kjøling. Produsjonslokaler er hovedsakelig i Värmlands län.

Kontakt oss