Ring oss på:
913 87 590

Ring oss på:
913 87 590

Kjøling

Du kan kjøle boligen din både med luft-vann og væske-vann varmepumpe. Den enkleste og mest benyttede løsningen for kjøling er ved installasjon av væske-vann varmepumpe. Det «eneste man trenger» da er å kjøre en sirkulasjonspumpe mot borehullet, hvor temperaturen i hullet typisk ligger i området +7 til +9 °C. Dette er en ideell temperatur for det vi kallet et isvannsanlegg, som normalt sett har bruker +7°C inn og +12°C grader ut. Denne vanntemperaturen kjøres gjennom kjølebatterier/viftekonvektorer som vi monterer enten skjult i vegg/himling eller utenpå vegg tilsvarende en innedel for en luft-luft varmepumpe. Vi leverer rustfrie designrister som gjøre at de innfelte installasjonene blir særdeles anonyme og meget pene.

Denne kjølingen gir et behagelig inneklima, samtidig som den gir økt virkningsgrad og høyere besparelse på varmepumpen. Dette skjer ved at man dumper varmen i fra rommene som skal kjøles ned i borehullet. Denne ekstra varmen vil varmepumpen dra nytte av når den skal varme opp for eksempel varmt forbruksvann. Utgiftene til denne typen kjøling er minimale da en sirkulasjonpumpe på dennee type anlegg vil trekke 10-40 watt, altså ikke mer enn en liten glødepære.

Kjøleannleggene installeres oftest i soverom, stue, kjøkken og andre rom som krever kjøling. I nye eneboliger som er godt isolert, og ofte med falte tak og store vinduer, ser vi i mange tilfeller at det er et kjølebehov. For å kunne kjøle med et luft-vann anlegg, kreves det litt mer ombygging. Da man i tillegg til et vannbårent annlegg også må sørge for å ha et isvannsanlegg. Dette gjøres ved at varmepumpen kjører det vi kaller aktiv kjøling.

Få tilbud
Copyright 2017 Øko AS | All rettigheter reservert | Personvernerklæring
varmepumpeportalen.no-logo
Øko AS anbefales av varmepumpeportalen.no!
Kontaktskjema
Telefon
Åpningstider
Mandag til fredag kl. 0730-1530
chevron-down