Øko AS Logo

Ring oss på:
913 87 590

Ring oss på:
913 87 590

El-kjele

Hvorfor velge el-kjele?

I henhold til dagens byggerelger (feb. 18) kan bygg under 1 000 m2 enten oppvarmes direkte med elektrisk strøm, som varmekabler eller eletriske panelovner. Da forutsettes det også at boligen må ha montert skorstein/pipe i tillegg. Et annet alternativ er da å montere vannbåren gulvvarme. Ved en slik installasjon kan boligen sløyfe kostnaden for montasje av pipe og varmekabler. Kostnaden for installasjon av vannbåren gulvvarme med el-kassett/el-kjele vil dermed være minst like økonomisk, men enda mer fremtidsrettet. Samtidig blir du også mer energifleksibel med hensyn til valg av fremtidig varmekilde, som væske-vann og luft-vann varmepumpe, solfanger eller lignende. I tillegg kan du spare miljøet for forurensende vedfyring.

El-kjeler kan leveres fra 4kW og oppover til 600kW eller mer, avhengig av størrelse på bolig eller bygning.
For leilighetsbygg over 1 000 m2, er dagens byggeregler (TEK17) at man skal legge opp et varmesystem som er tilrettelagt for varmekilder som kan gi over 60% energibesparelse. Dette vil si at man kan montere et vannbårent anlegg med el-kjele i dag, sentralt eller i hver leilighet, for å tilfredsstille dagens byggeregel.

En el-kassett som er knyttet til et vannbårent varmeanlegg gir ingen besparelse sammneliknet med varmekabler eller eletriske panelovner. Men i og med at det er knyttet opp til et vannbåren system, ligger det altså et fremtidig sparepotensial ved installsjon av andre varmekilder.

Skal vi kontakte deg?

For mer tekst og flere felter, bruk skjemaet på kontakt siden
Få tilbud
Copyright 2017 Øko AS | All rettigheter reservert | Personvernerklæring
Kontaktskjema

Telefon
Åpningstider
Mandag til fredag kl. 0730-1530
envelope-oclosephone