Ring oss på:
913 87 590

Ring oss på:
913 87 590

El-kjele

Hvorfor velge el-kjele?

I henhold til dagens byggerelger (feb. 18) kan bygg under 1 000 m2 enten oppvarmes direkte med elektrisk strøm, som varmekabler eller eletriske panelovner. Da forutsettes det også at boligen må ha montert skorstein/pipe i tillegg. Et annet alternativ er da å montere vannbåren gulvvarme. Ved en slik installasjon kan boligen sløyfe kostnaden for montasje av pipe og varmekabler. Kostnaden for installasjon av vannbåren gulvvarme med el-kassett/el-kjele vil dermed være minst like økonomisk, men enda mer fremtidsrettet. Samtidig blir du også mer energifleksibel med hensyn til valg av fremtidig varmekilde, som væske-vann og luft-vann varmepumpe, solfanger eller lignende. I tillegg kan du spare miljøet for forurensende vedfyring.

El-kjeler kan leveres fra 4kW og oppover til 600kW eller mer, avhengig av størrelse på bolig eller bygning.
For leilighetsbygg over 1 000 m2, er dagens byggeregler (TEK17) at man skal legge opp et varmesystem som er tilrettelagt for varmekilder som kan gi over 60% energibesparelse. Dette vil si at man kan montere et vannbårent anlegg med el-kjele i dag, sentralt eller i hver leilighet, for å tilfredsstille dagens byggeregel.

En el-kassett som er knyttet til et vannbårent varmeanlegg gir ingen besparelse sammneliknet med varmekabler eller eletriske panelovner. Men i og med at det er knyttet opp til et vannbåren system, ligger det altså et fremtidig sparepotensial ved installsjon av andre varmekilder.

Få tilbud
Copyright 2017 Øko AS | All rettigheter reservert | Personvernerklæring
varmepumpeportalen.no-logo
Øko AS anbefales av varmepumpeportalen.no!
Kontaktskjema
Telefon
Åpningstider
Mandag til fredag kl. 0730-1530
chevron-down