Luft-vann varmepumpe2018-08-27T14:09:52+00:00

Luft-vann varmepumpe

En luft-vann varmepumpe er en forholdsvis enkel montasje i nye eller eksisterende boliger med vannbåren varme. Dette gjenspeiler seg i i totalprisen på det leverte systemet. En luft-vann varmepumpe kan på samme måte som en væske-vann varmepumpe varme opp eksempelvis vannbåren varme, radiator, forbruksvann, basseng og varmebatteri ei ventilasjonsanlegg.

Hvorfor velge Luft-Vann Varmepumpe?

En luft-vann varmepumpe som plasseres utendørs*, jobber over fyringssesongen typisk i temperaturområdet +20 °C til -20 °C. Her i Syd-Norge er det sjeldent vi kommer ned til -20 °C, da en typisk «veldig kald» vinterdag normalt ikke vil overskride -10 °C. Hvis man ser over fyringssesongen, som vi regner for om lag 5 400 fyringstimer, er det ikke mange dagene hvor det er under -5 °C. Det vil si at i eneboliger ved kystnære områder hvor gjennomsnittstemperaturen over fyringssesongen er relativt høy, ca  +7°C grader i vårt område, er det stor sparepotensiale med denne type varmepumpe. Samtidig er installasjonskostnaden relativt lav. I dag er de «nye» varmepumpene meget stillegående og av god kvalitet, noe som gjør at kostnader til vedlikehold er minimnale.

Per i dag finnes det Enova tilskudd beløper seg på kr. 20 000,-, maks 25% av investerinskostnaden, for et luft-vann anlegg. I tillegg kan du få kr. 10 000,.- for installsjon av vannbåren gulvvarme i eksisterende bolig. Har du en oljekjele, kan du få kr. 10 000,- i tillegg ved fjerning av denne. Dette er priser som gjelder per i dag (feb. 2018).

Da denne typen varmepumpe jobber avhengig av utetemperaturen og luftfuktighet, vil besparelse for denne type varmepumpe ligge mellom 50-60%. Typisk levetid for denne installsjon er mellom 13-15 år.

Her kan du lese en grundig artikkel om luft-vann varmepumper hos varmepumpeinfo.no!

Våre leverandører av luft-vann varmepumper

NIBE logo
Chofu Logo

Kontakt skjema

Vennlist fyll ut skjemaet med din forespørsel!

Vennligst klikk i boksen under før du sender inn din beskjed:
[recaptcha theme:dark]Kontaktinformasjon

Lumberveien 13

Phone: (+47) 913 87 590


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og tredjepartstjenester. Innstillinger OK

Tredjepartsinnhold

Vi bruker Google Maps til å vise våre lokaliteter, YouTube for filminnhold, Google Analytics for bruksanalyser og Facebook for markedsføring.